## St. Michael Catholic Community

## Parish Council Agenda

June 21, 2011

St. Michael Catholic Community is a welcoming parish where people come together to worship, learn and grow in faith. Through our actions, we demonstrate our beliefs in fellowship, service and generous tithing of time, talent and treasure. We care for one another and receive comfort and support in our own time of need. All are encouraged to participate in the journey to live by Christ's example and build the Kingdom of God.

Topic / Presenter / Purpose	Duration	Start
<ol> <li>Meeting opening         <ol> <li>Call to Order – Steve</li> <li>Reading of Our Mission Statement (E) - All</li> <li>Opening Prayer Keith (E) - All</li> <li>Approval of May 17, 2011 Minutes (D)</li> </ol> </li> </ol>	5 Min.	7:00
<ul> <li>2. Enrichment – New Council Member Orientation <ul> <li>a. Introductions - All</li> <li>b. By-Laws / Constitution</li> <li>c. Group breakouts <ul> <li>1. What has been accomplished this year</li> <li>2. What are we working on</li> <li>3. PC experience for current members</li> <li>d. Prayer</li> </ul> </li> </ul></li></ul>	50 Min	7:05
3. Break – Tom Nevedal	10 Min	7:55
4. Election of officers for 2011-2012	10 Min	8:05
<ul> <li>5. Pastoral Team Reports (I)</li> <li>a. Fr. Michael Quaine</li> <li>b. Fr. Tim Galos</li> <li>c. Deacon Larry Healy</li> </ul>	10 Min	8:15
6. Chairperson's Report/Parishioners' Viewpoint – Steve (I)	5 Min.	8:25
<ul> <li>7. Old Business</li> <li>a. Survey Update – Steve / Virginia</li> </ul>	10 Min.	8:30
8. New Business (I/D) – none scheduled		
<ol> <li>Commission Reports-Discussion/Updates/Consensus (I)         <ol> <li>Vicariate, Christian Service, Worship, Stewardship, Education, Youth</li> </ol> </li> </ol>	5 Min.	8:40
10. Round Table (I) a. 2011 – 2012 schedules - Keith	10 Min.	8:45
<ul> <li>11. Meeting Close</li> <li>a. Closing Prayer – Keith (E)</li> <li>b. Next Council Meeting Date – September 20, 2011</li> </ul>	5 Min.	8:55
c. Adjournment - Steve		9:00

(Agenda Topic Purpose: I = Information / D = Decision / E = Enrichment)