St. Michael Catholic Community

Parish Council Agenda

January 17, 2012

St. Michael Catholic Community is a welcoming parish where people come together to worship, learn and grow in faith. Through our actions, we demonstrate our beliefs in fellowship, service and generous tithing of time, talent and treasure. We care for one another and receive comfort and support in our own time of need. All are encouraged to participate in the journey to live by Christ's example and build the Kingdom of God.

Topic / Presenter / Purpose	Duration	End
1. Meeting opening	5 Min.	7:05
a. Call to Order – Virginia b. Baading of Our Mission Statement (E) All		
 b. Reading of Our Mission Statement (E) - All c. Opening Prayer (E) – Shane 		
d. Approval of November 15, 2011 Minutes (D) - All		
2. Enrichment: Parish Pastoral Guidelines (E)	20 Min	7:25
a. Chapter 4 – Parish Planning and the Pastoral Council – Keith M.		
3. Pastoral Team Reports (I)	15 Min	7:40
a. Fr. Michael Quaine		
b. Deacon Larry Healy		
4. Chairperson's Report/Parishioners' Viewpoint – Virginia (I)	5 Min.	7:45
	0 1/111	,,,,,
5. Break – Virginia	10 Min	7:55
6. Old Business		
a. Goal Setting/Parish Survey-Planning Team Update (I/D)	10 Min	8:05
b. Changing Lives Together Campaign – Fr. Mike (I/D)	15 Min	8:20
7 Now Pusings (I/D) TPD	10 Min	8:30
 7. New Business (I/D) – TBD a. New Parishioner Welcome Weekend – Virginia (I/D) 		8:50
a. New Farishoner Welcome Weekend – Virginia (1D)		
8. Commission Reports - Discussion/Updates/Consensus		
a. Vicariate, Stewardship Christian Service,	10 Min	8:40
. Worship, Education, and Youth		
9. Round Table (I)	10 Min.	8:50
10. Meeting Close	10 Min.	9:00
a. Meeting Assessment - All		
b. Closing Prayer (E) – Shane		
 c. Next Council Meeting Date (I) – February 21, 2012 d. Adjournment (D) - Virginia 		
a. Aajourinnent (D) - virginia		

(Agenda Topic Purpose: I = Information / D = Decision / E = Enrichment)

Future Meeting Topics