## St. Michael Catholic Community

## Parish Council Agenda

February 21, 2012

St. Michael Catholic Community is a welcoming parish where people come together to worship, learn and grow in faith. Through our actions, we demonstrate our beliefs in fellowship, service and generous tithing of time, talent and treasure. We care for one another and receive comfort and support in our own time of need. All are encouraged to participate in the journey to live by Christ's example and build the Kingdom of God.

Topic / Presenter / Purpose	Duration	End
<ol> <li>Meeting opening         <ol> <li>Call to Order – Virginia</li> <li>Reading of Our Mission Statement (E) - All</li> <li>Opening Prayer (E) – Elvera</li> <li>Approval of January 17, 2012 Minutes (D) - All</li> </ol> </li> </ol>	5 Min.	7:05
<ol> <li>Enrichment: Implementing Vision of Parish Pastoral Councils (E)         <ol> <li>Christian Education / Formation – Laurie (5 min)</li> <li>Worship – Laurie (5 min)</li> <li>Christian Service – Sr. Arlene (5 min)</li> <li>Stewardship – Sr. JoAnn (5 min)</li> </ol> </li> </ol>	25 Min	7:30
<ul> <li>3. Pastoral Team Reports (I)</li> <li>a. Fr. Michael Quaine</li> <li>b. Deacon Larry Healy</li> </ul>	15 Min	7:45
4. Chairperson's Report/Parishioners' Viewpoint – Virginia (I)	5 Min.	7:50
5. Break – Sr. Arlene	10 Min	8:00
<ul> <li>6. Old Business <ul> <li>a. Goal Setting/Parish Survey-Planning Team Update (I/D)</li> <li>b. Changing Lives Together Campaign – Fr. Mike (I/D)</li> </ul> </li> <li>7 New Pusiness (I/D) TRD</li> </ul>	20 Min 10 Min	8:20 8:30
7. New Business (I/D) – TBD a. TBD	10 Min	8:40
<ol> <li>Commission Reports - Discussion/Updates/Consensus         <ul> <li>Vicariate, Stewardship Christian Service,</li> <li>Worship, Education, and Youth</li> </ul> </li> </ol>	10 Min	8:50
9. Round Table (I)	5 Min.	8:55
<ul> <li>10. Meeting Close <ul> <li>a. Meeting Assessment - All</li> <li>b. Closing Prayer (E) – Elvera</li> <li>c. Next Council Meeting Date (I) – March 20, 2012</li> <li>d. Adjournment (D) - Virginia</li> </ul> </li> </ul>	5 Min.	9:00

(Agenda Topic Purpose: I = Information / D = Decision / E = Enrichment)

## **Future Meeting Topics**