St. Michael Catholic Community

Parish Council Agenda

November 6, 2012

St. Michael Catholic Community is a welcoming parish where people come together to worship, learn and grow in faith. Through our actions, we demonstrate our beliefs in fellowship, service and generous tithing of time, talent and treasure. We care for one another and receive comfort and support in our own time of need. All are encouraged to participate in the journey to live by Christ's example and build the Kingdom of God.

TOPIC/PPRESENTER/ PURPOSE		Duration	End
1. Meeting opening		5 Min	7:05
 a. Call to Order – Bob b. Reading of Our Mission c. Opening Prayer (E) – Lad d. Approval of October 2, 2 	urie Hall		
2. Enrichment: Go and Make D Evangelization in the United	visciples: A National Plan and Strategy for Catholic States	20 Min	7:25
a. What is Evangelization?b. Why We Evangelize? – Sc. How Evangelization Hap	iister Arlene		
3. Pastoral Team Reports (I)		20 Min	7:45
a. Fr. Michael Quaineb. Fr. Tim Galosc. Deacon Larry Healy			
4. Chairperson's Report / Par	shioners' Viewpoint – Bob (I)	5 Min	7:50
5. Break – Laurie Hall		10 Min	8:00
6. Old Business		15 Min	8:15

- a. How do we recognize folks for dedicated gifts and memorial offerings?
 - i. Is there something objectionable to seeing someone's name on a room or piece of furniture at the parish center?
 - ii. Can you see benefits to having nameplates attached to items that people donated to the parish?
 - iii. Can you see any drawbacks?

Note: Again it may seem like a small point, but Fr. Mike has heard some strong reactions among the staff that are his first contact (sometimes the only contact I have) with the opinions of the general parish. In this case he would like to have a discussion on the topic and see if there are strong opinions one way or the other in this matter.

- b. Forming of an Evangelization Commission
- c. Status of New Activity Center

7. New Business (I)	15 Min	8:30
i. TBD ii. TBD		
8. Commission Reports / Objective Progress	10 Min	8:40
a. Vicariateb. Progress on Stewardship, Christian Service, Worship, Education, and Youth		
9. Round Table (I)	15 Min	8:55
10. Meeting Close	5 Min	9:00

- a. Meeting Assessment All
- b. Closing Prayer (E) Nancy Dillon
- c. Next Council Meeting Date (I) November 6, 2012
- d. Adjournment (D) Bob

Future Meeting Topics

TBD

(Agenda Topic Purpose: I = Information / D = Decision / E = Enrichment)